10 Eylül 2016 Cumartesi

Hoşgeldin Sonbahar

      Ve Yaz tüm koşturmacasıyla çarçabuk bitti. Havalar birden bire soğudu, günler kısalmaya başladı. Sonbahar kapımızı çaldı.



Sonbaharın etkilerini hissettiğimiz şu günlerde, özellikle mevsim geçişlerinde salgın hastalıklar çoğalmaktadır. Vücudumuzu da bu değişimden korumak ve güçlendirmemiz gerek. Vücudumuzu korumanın yolu ise sağlıklı beslenmeden geçiyor. Bol bol meyve ve sebze tüketmemiz vücudumuz için faydalı. Fakat meyve sebze seçimi yaparken de mutlaka en doğalını seçmemiz ve tüketmeden önce iyice yıkanmamız gerekiyor.
 

    Yediklerimize dikkat ederek bol bol meyve ve sebze tüketerek  ve düzenli spor yaparak sağlıklı olmak mümkün tabiki 
 Ama, iş güç , ev işleri çocuklar derken ,  hayat koşturmacası içerisinde tüm bunları yapması oldukça zor olabiliyor. Böyle durumlarda dışarıdan sağlıklı bitkisel takviye almak iyi olabilir.
 Ginseng bitkisinin insan vücudundaki  olumlu etkileri olduğu biliniyor. 
   Bitki ginsenosit adı verilen triterpenik saponositlerpanaxosidesitlerpanaxatnol, D grubu vitaminler taşımaktadır. Ginseng, Çin tıbbının çok meşhur bir bitkisidir. Bitkinin kan basıncını düzenleyici, kalp kuvvetlendirici, kolestrol seviyesini düşürücü, merkezi sinir sistemini uyarıcı ve özellikle yorgunluğu giderici özelliği vardır.
 Ginseng, fiziksel aktiviteleri ve vücut direncini artıran bir bitkidir ve fiziksel ve mental (zihinsel) dayanıklılığı artırır.
   M.S 1. yüzyıla ait bir Çin metnine göre; Ginseng, zihni güçlendirici, irfan ve bilgeliği artırıcı bir şifalı bitki olarak tanımlanmakta ve düzenli kullanımının yaşam süresini artıracağı belirtilmektedir.

    Ben Ginseng içerikli vitamin  takviyeli Pharmaton tercih ediyorum. En uygun fiyata da Turuncukasa sitesinden bulup alabilirsiniz.

   Sağlıklı mutlu günler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı bekliyorum

Related Posts with Thumbnails