1 Nisan 2010 Perşembe

Portakal Kabuğunda Nefis Havuç Salatası

Yapılışı çok basit ama sunumu çok güzel bir salata.
Havuçları rendeliyoruz. Tavada azcık sıvı yağ ile rendelediğimiz havuçları öldürüyoruz ve soğuması için bekletiyoruz.
Bu arada Portakalları yıkayıp ikiye bölüp , portakal sıkacağında sıkıyoruz. İçi tamamen çıkacak şekilde. ( kaşıkla da içini alabiliriz.) Porsiyon sayısı kadar portakal sıkıyoruz.
1 çorba kaşığı mayonez 3 çorba kaşığı yoğurt, tuz ve isteğe göre sarımsağı sos haline getirip havuçlarla karıştırıyoruz.
Hazırladığımız havuç salatasını portakal kabuklarının içine doldurup üstünü maydanoz ile süslüyoruz.
Bu tarif de portakalları sadece sunum amaçlı kullanmıyoruz. Ayrıca portakalın aroması havuç salatasına geçmiş oluyor. ( bir kaç saat buzdolabında beklemesi lazım . )
Hem lezzetli , hem sunumu çok şık hemde çok basit bir salatamız oluyor ( Yanında Portakal suyumuzla ) . Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. aaaa harika bir sunum çok beğendim hemen denenmeli bu arada blogunuzdaki vintage esintisine bayıldım bugün de sizi ınstagramdan takip etmeye başladım esraveminikadam adıyla sevgiler:) esraningezegeni.blogspot.com

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı bekliyorum

Related Posts with Thumbnails