24 Ağustos 2010 Salı

Çamaşır Kurutma Makinesi



Çamaşır asmaktan sıkılmaya başladım, her çamaşır yıkandığında tek tek düzgün düzgün asılacak, kuruması beklenecek sonra da toplanacak off kim yapsın.
Bütün bu işlerden beni kurtaracak bi kurutma makinası istiyorum, ama karar veremedim. Bosh markasının da Siemens in de çeşitli ürünleri var. Bacalı, bacasız tip yoğuşmalı tip gibi. Tabi enerji sınıfı da önemli. A enerji sınıfı olanlar çok pahalı ama en az B enerji sınıfı almak şart yoksa elektrik faturası çok artar.




Biraz araştırma yaptım. Bacasız tip tercih etmek gerekiyormuş. Böylece sadece elektrik bağlantısı yapılıyor başka bir bağlantıya gerek kalmıyor. (Yani illa banyoya koymak şart değil herhangi bir odaya ardiyeye de konabilir. Çamaşır makinasının üstüne de konabilir )
Topladığı suyu haznesinde biriktiriyor,ve sadece dolan su haznesi boşaltılıyor.
Çıkan suyun da ütü suyu olarak kullanılması tavsiye ediliyor, çünkü bu su kireçsiz olup ütü buhar deliklerini tıkamıyormuş .
Bazı ürünler de ise ütü işini yarıya indirecek özellikleri varmış.

Acaba aranızda kullanıp tavsiye eden , model önerebilecek var mı ? fikrinize ihtiyacım var.

6 yorum:

  1. Ben Bosh markalı olanını kullanıyorum, çok memnunum, sadece ütü yapılacak özellikle gömlekleri atmamak gerekiyor.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Atolye kedi elektrik faturasında çok fark etti mi acaba ?
    Gömlekler çok mu kırışık çıkartıyor, netten baktığım kadarıyla yeni çıkan bazı modellerde kolay ütü özelliği sayesinde bazı çamaşırları ütülemeye bile gerek kalmıyormuş

    YanıtlaSil
  3. Valla ben geçen sene aldım ütüye hazır oluyor falan dendi ama gömlekler ince olduğu için tamamen kurutuyor ve kırış kırış çıkıyor ve ütü ile açılmıyor işin kötü tarafı. İlk aldığımda denemiştim ama ütülenip açılmayınca yeniden yıkamak zorunda kaldım. Elektrik faturasıda çok fark etmedi, bizde akıllı sayaç var akşam 10:00 dan sonra yıkayıp kurutuyorum. En fazla 70 geliyor 10-15 lira fark etti. Ama ben aşırı yıkıyorum haftada 4 ten fazla yıkıyorum. Ay yok öyle bir şey satarken öyle demişlerdi banada ütülemeye gerek kalmaz falan, benim aldığım zamanda son modeliydi Aralıkta aldım. Yeni bir modeli çıktıysa da bilemiyorum tabi. Ama çok büyük rahatlık asmak uğraşmak yok çabuk kuruyor ve ütülenip katnanıp dolaba.

    YanıtlaSil
  4. benim araştırdığım yine bosch un wts86512tr modeli steam özelliği varmış sıcak buhar vererek kırışılıkları açıyormuş, artık ne kadar doğru bilemiyorum,
    Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim, işime yaradı doğrusu,
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. merhaba,
    1,5 sene önce bosh'un kurutma makinasını aldık. En son modeldi. Çamaşırlar kırışık çıkmıyor. Çeşitli seçenekleri var, Ütü kuruluğunda, dolaba kaldırma kuruluğunda vs.. Sentetik, beyazlar gibi. Dolaba kaldırma kur. seçtiğimde de kırışık çıkmadı. Dikkat edilmesi gereken yünlüler tek tek kurutulmalı.
    İlk başta farketmiyorsunuz ama zamanla çamaşırlarınızın yıprandığını farkedeceksiniz.
    Not: Çamaşırlar kuruduktan sonra daha yumuşak oluyor.

    YanıtlaSil
  6. verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim ben de Bosh marka almayı düşünüyorum

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı bekliyorum

Related Posts with Thumbnails