İnanılır gibi değil tam 8 dakikada mikrodalga fırında kakaolu kek yaptım. Normal fırını önceden ısıtıp 45 dakika beklemeye gerek kalmadı artık. O kadar hoşuma gitti ki hemen sizinle bu bilgiyi paylaşmak istedim. Benim gibi çalışan bayanlar için hız ve pratiklik gerçekten mutfakta çok önemli bunu hepimiz biliyoruz. Neyse lafı uzatmadan hemen tarife geçelim.
Mikrodalgada Kakaolu Islak Kek
MALZEMELER;
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
1 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yumurta
Tercihen fındık veya ceviz
YAPILIŞI;
Süt, yağ, şeker, kakaoyu iyice çırpıyoruz, içerisinden bir bardak ayırıyoruz ki kekimizi daha sonra ıslatmak için. Kalan karışıma un, yumurta, kabartma tozu, vanilya yı ekleyip çırpıyoruz.
Yağlanmış yuvarlak borcama döküyoruz. Mikrodalga fırının gücünü 800W a ayarlayıp çalıştırıyoruz. Piştikten sonra, ayırdığımız sosumuzu kekimize kaşık yardımıyla eşit biçimde döküyoruz. Ve işte kekimiz hazır oluyor.
Afiyet Olsun
Ben ilk önce 6 dakikaya ayarladım baktım tam pişmemiş, 2 dakika daha pişirdim. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, mikrodalgada pişirme süresini ayarlamak, çünkü bütün mikrodalgaların güçleri farklı en iyisi ilk denemede başında bekleyip pişmesini kontrol etmek, eğer fazla tutarsanız kekiniz taş gibi olabilir.
Benim pişirdiğim kek ilk denemem olmasına rağmen çok lezzetli oldu. Özellikle aniden gelen misafirler için çok pratik bir kek, denemenizi tavsiye ederim.
Ayrıca mikrodalgada yapılabilecek başka tarifleri olanlardan paylaşımlarını bekliyorum.
çok leziz görünüyor ...
YanıtlaSilafiyet olsun tatlım :)
offf bende istiyorum :)
çok pratik gerçektende..Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilSevgiler...
görüntüsü çok dağınık gözüküyor ama evde canım bazen deli gibi ıslak kek çektiğinde yapabilirim hem de toplam 10dk. çok sevindim şimdi :) ben de kumpir denedim evdeki patetesleri koydum 800W'de 5 dk diyodu tarifte ama ben 10dk yaptım anca oldular. içi biraz zor pişiyor. tereyağıyla karıştırdım sonra ve hazır garnitürü de 30 saniye ısıtıp onu da içine koydum biraz da kaşar rendeledim ohh miss :)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim, ben tabağa koyerken biraz dağıttım şeklini, kumpiri bende yapıyorum süper oluyor
YanıtlaSil