13 Mart 2012 Salı

Bu Aralar...


Herkese Merhabalar, 
Bahar mevsimin hala yüzünü göstermediği şu günlerde ben neler yapıyorum.
Orkidem yine beyaz beyaz çiçeklerini açmaya başladı, bu sene 4. açışı sanırım.  Gidip gelip seyrediyorum gördükçe mutlu oluyorum.


Havalar ısınsın diye bekledik, bir türlü ısınmadı, yine de soğuk demedik ayaz demedik Kız Kulesi manzarasında yürüyüp deniz havası aldık.


İki sene önce bitirdiğim puzzle'mı daha yeni çerçeveletebildim, şimdi duvara asılmayı bekliyor. ( ama hangi duvara boş duvar kalmadı ki evde : )))


Daha çok takı kullanmaya başladım, dantel yakalı bluzlarımın üzerine kolyelerimi takıyorum.


                                   Bir hafta önce rejime başladım, çayı şekersiz içmeye tatlı yememeye çalışıyorum, ama bu seferde hiç bir yediğimden zevk alamıyorum. Çayı şekersiz içmek size normal gelebilir ama benim için büyük başarı. Günde 6-7 bardak çay içen ve her bardağa iki kesme şeker atan bir insan olarak zoru başarıyorum. Kesme şekerin tanesi 20 kaloriymiş günde 7 bardaktan, günde 280 kalori eder. Bu da kayda değer bir rakam. Bir de bol bol su içmeye çalışıyorum, kış aylarında su içmeyi unutuyordum, alışmaya çalışıyorum. Hedefim ise bir ayda 4 kilo. Bu arada yağsız tuzsuz patlamış mısırın çok az kalorisi olduğunu öğrendim, atıştırmalık ara ara patlatıp yiyorum. Gerçi mısırda da Gdo sorunu var , dikkatli olmak lazım.



Kendi yaptığım fermuar kolyeleri kışın gömleklerin üzerine takarak kullanıyorum.



 Misafirlerim için cevizli ve çikolatalı Cupcakeler yapıyorum.


Baharı beklerken açan  pembe çiçekler bana umut veriyor.

                       İstanbul'a çok karların yağdığı zamanda ofisimizin misafiri tatlı bir kedi olmuştu, soğuklarda geliyor bir kaç saat ısınıp uyuyup yine dışarı çıkıyordu. Bu gelip gitmeler arttıkça kedimizin hamile olduğunu farkettik. Geçen haftada doğum yaptı ve tam üç tane yavru kedimiz oldu. Üçü de birbirinden farklı, biri duman reng, biri sapsarı, diğeri ise sarı, gri beyaz karışık renkli. Dolabın içinde yer yaptık onlara, annelerinin koynunda bütün gün emip, uyuyorlar. Halen gözleri açılmadı. Hergün ofise gelip  onların büyüyüşünü izlemek çok güzel.
                                                İşte bu duman rengi yavru kedimiz, şu patilerin tatlılığına bakın.

                                           Bu fotoğrafta da her zaman ki halleri, sürekli birbirlerine sarılıp uyuyorlar.Çok tatlılar çok.

Dediklerine göre bu yavru kediciklerin burada doğması uğur getirecekmiş bizlere :))
Herkese bol uğurlu bir hafta olsun.
Bahar




21 yorum:

  1. çok güzel br post olmuş yine ellerine saglık. bu arada ben diyetisyenim. bir kaç ekleme yapayım dedim, standart bir su bardağı dolusu yağsız patlamış mısır 70 kaloridir. ona göre hesap yapabilirsin. üstelik çabuk acıktıran bir besindir mısır. dikkatli olmanı öneririm. bir de kesme şekerler büyük ve küçük olanlar diye ayrılıyor. küçük olanlarda 10 kalori bulunuyor büyüklerde evet 20 kalori.çayda şekersiz e geçmeni destekliyorum çok iyi yapmıssın.darısı diğer içeceklerin basına.böyle küçük bilgiler ekleyeyim dedim. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım, çok yararlı bilgiler vermişsin, çok şanslıyım ki sizin gibi takipçilerim var.

      Sil
  2. Baharcım özlettin kendini :) aynı puzzledan ben de yapmıştım öğrencilik yıllarımda :) ben de sana diyetinle ilgili tavsiyeler verecekken bir meslektaşımla karşılaşmak çok mutlu etti beni şu anda :) kendisi gerekenleri söylemiş zaten :) çok şanslısın vallahi, etrafında diyetisyenler dönüyor :P şekersiz çaya bi süre sonra damak tadın alışacaktır...ama ille de şekerli diyorsan doğal tatlandırıcı (stevya,splenda gibi)kullanabilirsin...mısır konusuna katılıyorum ben de...yağsız da olsa mısır kalorisi düşük bir yiyecek değildir...bunun yerine ara öğünlerini meyve, sütlü kahve, 10-15 badem, 1 avuç leblebi gibi yapabilirsin...sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay canım, hayat koşturmacası valla zaman kalmıyor. Gerçektende tam diyete yeni başlamışken, böyle sizin gibi diyetisyenlerin çevremde olması benim için büyük destek. Doğal tadlandırıcılarıda kullandım ama pek memnun kalmadım, onlar içinde zayıflamayı yavaşlatıyor diyorlar. Anladığım kadarıyla patlamış mısırdan her ne kadar yağsız olsa da vazgeçmem gerek. Yerine ananas yiyeceğim bugun . Çok teşekkür ederim verdiği bilgiler için.

      Sil
    2. zayıflatmayı yavaşlatması ile ilgili bi sıkıntı yok canım...saf şeker almanı tavsiye etmem ama...rica ederim...kolaylıklar ;)

      Sil
  3. inşallah gönlünce zayıflarsın canım,darısıda benim başıma olur inşallahh:=)kediciklerinizde hayırlı olsun ,şans getirsinler....kolyen ve dantel yaka gömleğin çok hoş canım,orkide konusunda başarılı olmayacağım için sahte orkide kullanıyorum malesefffff:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orkidenin bakımı çok kolay aslında,direkt güneş almayan camın önüne koyman yeterli, bir de orkideler cam şeffaf saksıda olacak.

      Sil
  4. Orkidene bayıldım,çok güzel açmış canım.Bu yıl bahar bize küstü galiba gelmek bilmiyor :( Diyet konusunda da kolaylıkla diliyorum.Zira ben aldığım ve alacağım kiloları nasıl vericem bakalım.Benim sana tavsiyem vakit ayırabilirsen,spor değil belki ama hiç olmassa en az yarım saat yürüyüş.2 yıl kadar önce sadece yürüyüş yaparak 12 kilo vermiştim.Malesef öyle yemekten çok kısabilme durumum yoktu, yoksa hemen migrenim azıyordu.Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yürüyüş yapmayı bende çok seviyorum fakat, havaların ısınmasını bekliyorum açık havada parkda yürüyüş yapmayı tercih ediyorum.
      Canım sende zaten doğumdan sonra, emzirerek doğal olarak vereceksin kiloları endişelenme

      Sil
  5. anamm ne tatlılar onlar öyle :)dantelle kolyenin uyumuna bayıldım çok şık duruyor . ahh orkide ahh ben bilemdiğimden o çiçek veren dalı kes yaprakları kaldı bi tek :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzülme canım, tekrar büyür 5- 6 aya , o kök kısmından çıkan dallar çiçek açıyor.

      Sil
  6. bahar gelsinde kız kulesine karşı çay sefası günü yapalım : ne dersin?

    YanıtlaSil
  7. yaka süper olmuş çok beğendim! ben de yapabilri miyim acaba bunlardan? dikiş bilirim biraz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fermuardan olanı mı yapabilirsin tabiki

      Sil
    2. evet evet fermuardan olanı..çok tatlı olmuş!

      Sil
  8. Dop dolu bir post , döndüm yeniden baktım :) Fermuar kolyen çok hoş olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, uzun zamandır yazmayınca böyle oldu

      Sil
  9. Ah bebeklerim ne kadar tatlılar içim gitti :( İnşallah düzgün bir yuva bulurlar ya da sürekli size konuk olurlar :)
    Kolyelerin de gömlek üstüne çok hoş durmuş, sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pisicikler büyüyene kadar bizim ofisdeler şimdilik

      Sil
  10. ah benim orkidem bi açamadı gitti:((

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı bekliyorum

Related Posts with Thumbnails