27 Aralık 2013 Cuma

KAĞITTAN SÜSLEME AMAÇLI PONPON YAPIMI


Yılın Son Cuma Gününden herkese Merhabalar. 
Bugün sizlerle bir diy, yani kendin yap projesi paylaşacağım, bu yapılması oldukça basit projeyi eminim çok beğeneceksiniz. 
Projemizin adı : Kağıttan Ponpon Yapımı.
Son zamanlarda sizde her tarafta görmüşsünüzdür bu ponpon süslemelerini, bebek odalarında hastane süslemelerinde, Çocuk doğum günü ve partilerinde dekorasyon amaçlı bolca kullanılıyor artık.
Bu süsün en büyük avantajlarından biri çocuklarımızla yapabileceğimiz hem güzel bir aktivite olması, hemde maliyetini çok ucuz ve renk seceneğinin sınırsız olması sanırım. 
Ben arkadaşımın kızı için 1. yaş doğum günü için hazırladım.



İlk önce malzemeleri sayalım;
                                          - Kırtasiyelerden çok rahat temin edebileceğiniz Pelur Kağıt ( çok çokça ince bir kağıt ) istediğiniz renkte alabilirsiniz paket halinde satılıyor ben paketini 6 TL ye aldım, bir paket bolca yetiyor.
                                          - Makas
                                          - Bağlamak ve asmak için ister ip isterseniz aynı renkten organze kurdela.

Yapılışına geçelim, Fotoğrafta görmüş olduğunuz en büyük boy ponpon için 7 adet pelur kağıdı üst üste koyup, Yelpaze şeklinde katlıyoruz. ( küçükken kağıttan yelpazeyi ne çok yapardık :) )


                Tam ortasından organze kurdela veya ip ile bağlıyoruz. İpin boyutunu asacağımız yere göre uzun bırakıp kesiyoruz.  Daha sonra kenarlarını fotoğrafta görüldüğü şekilde yarım ay şeklinde kesiyoruz.
Ponponumuzun daha kabarık durması için eninden tam ortadan kesiyoruz. Daha sonra tüm katlarını tek tek açıyoruz. Ama katlarını açarken ponpon şeklinde düzgün açmaya dikkat ediyoruz.


                          İşte bu kadar basit ve sonucu bir o kadar güzel bir proje.
                Mutlaka sizde deneyin ve benimle paylaşın blog sayfamda sizden gelenler köşemde güzel emeklerinizi yayınlayayım. e- mail adresim
                                                           baharmasali@gmail.com
Yeni projelerde Görüşmek üzere
Sevgilerimle
Bahar.




2 yorum:

Güzel yorumlarınızı bekliyorum

Related Posts with Thumbnails