21 Şubat 2014 Cuma

Bebek Odası Kapı Süsü

Bebek odamızı düzenlemek uzun zamanımızı aldı zaten henüz bitmiş de değil.  Şu an bebek odası olan oda eskiden ardiye gibiydi. Ütü masam çamaşır askım, kitaplığımız, misafir koltuğumuz hobi malzemelerimiz,  extra giysi dolabımız kısaca evde ıvır zıvır ne varsa o odadaydı. En zor aşama o kutuları eleyip ayıklamak evin başka kısımlarına sıkıştırmak oldu. Gereksiz herşeyi dağıttık, giymediğimiz tüm kıyafetleri kadıköy belediyesinin yardım platformuna verdik. ( telefon açıyorsunuz gelip sizden teslim alıyorlar )  gereklileri diğer odalara sıkıştırdık. Eskiden Çamaşırları o odada kuruttuğum için ve artık orda kurutamayacağım için kurutma makinesi aldık.  Ev yaklaşık bir ay boyunca darmadağındı heryerde ayıklanmayı bekleyen kutular vardı, Neyse hepsini hallettik. Bebek odamızı neredeyse hazırladık. 
Bebek odası olupta kapı süsü olmaz mı tabiki olur :) 
Alışkın olduğumuz simit kapı süslerinden istemiyordum özel birşeyler olsun istiyordum. İnternetten biraz araştırma yaptım bir kaç örneği kendi beğenime göre birleştirdim. İlk önce bulutları ve kuşları keçeden diktim. Sonra bilgisayardan isim çıktısını alıp şablon olarak kullanıp keçeden harfleri kesip boncuk elyaf ile doldurup diktim. 



            Böyle kısa kısa anlatıyorum kolaymış gibi oluyor ama bu kapı süsünü ara ara yaptım tam 3 hafta sürdü.  Çünkü detayları çok fazla.


Bulutlar, kuşlar, çiçekler, balonlar ne ararsanız var.  Tüm parçaları dikerek birleştirdim, ama masa üzerinde hizalayıp dikmek ile asıldığındaki farklı oluyor bazen yamuk duruyor asılı halde bir kaç yerini tekrar söküp diktim.






               Yapılması uzun sürdü bazen çok sıkıldım bıraktım sonra tekrar devam ettim.  Sonuçta bize özel bir kapı süsümüz oldu :)
        Sevgilerimle Bahar

4 yorum:

  1. Ne güzel cıvıl cıvıl olmuş bu kapı sürü. Bayıldım...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık duru odanda ısmın gıbı cıcı *-*

    YanıtlaSil
  3. Son zamanlarda duvarlara isim aynalarda çok yaygın. Müşterilerimizden sürekli talep geliyor. Doğum hediyesi, sevgililer günü hediyesi gibi zamanlarda tercih ediliyor.

    YanıtlaSil
  4. nasıl güzel olmuş nasıl, bayıldım, ellerine sağlık, durucuk çok şanslı, allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin :)

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı bekliyorum

Related Posts with Thumbnails