14 Temmuz 2011 Perşembe

Amasya Gezimizden Notlar


Sonunda Amasya gezimizi yazmaya vakit bulabildim.
 Haziran ayında arkadaşımızın düğünü için Amasya yollarına koyulduk. Daha önce hiç birimiz görmemiştik bu güzel şehri. Yola çıkmadan önce internetten biraz araştırma yapmıştım aslında ama bu kadar güzel bir manzarayla karşılaşacağımı tahmin bile etmiyordum.


Arkadaşımızın tavsiyesi üzerine  Amasya'nın yüksek tepesine konumlanmış The Apple otelde konakladık. 
Aşağıdaki fotoğraftan görüldüğü üzere odamızın manzarası hayranlık uyandırıcıydı. Hele o havuzun konumu enfesti. Sabahları hiç duymadığınız kuş cıvıltılarıyla uyanıyorsunuz.  Yalnız otel yiyecek ve hizmet yönünden çok yeterli değildi. Konaklama için  yeşilırmak kenarında çok şirin butik oteller de var. 




              Şehre baktığınızda ilk dikkatinizi çeken , Dağın eteklerinde kayalara oyulmuş Kral Kaya Mezarları oluyor. Yeşilırmak kenarlarında ki o güzel evler köprüler hayranlık uyandırıyor.


                   
                   Yemek için ise Yine yeşilırmak kenarındaki Amasya mutfağına ( Amaseia Mutfağı )  gittik, yemekler harika ve uygun fiyatlıydı. Eğer yolunuz düşerse  bir porsiyon yağlı sipariş edin ve  afiyetle yiyin. :))
Yörenin diğer bir ünlü restorantı Ali Kaya restaurant muhteşem manzarası ve  patlıcanlı tokat kebabıyla meşhur bir yer.  Amasya aynı zamanda semaverde çayı ile de meşhur.




                 
                 Amasya tarihe şahitlik etmiş eski bir Şehzadeler şehri.Şehzadelerin büstleriyle süslenmiş  Şehzadeler Gezi yolu. Şehzadeler Müzesi gezebileceğiniz ve bilgi edinebileceğiniz yerler arasında .




               
                   Kral kaya mezarlarına gidiş yolunda güzel manzaraya karşı bir kahve içmenin keyfi bir başkaydı. Tam kahvemizi yudumlarken tren düdüğünü duyduk ve bu güzel manzarayı ölümsüzleştirme fırsatı bulduk.




Borabay gölünü çok tavsiye ettiler fakat vaktimiz olmadığı için göremedik.

Görülmesi gereken yerler;
Kral kaya mezarları,
II. Bayezid Külliyesi
Amasya Müzesi
Amasya Evleri
Borabay Gölü

Umarım Amasya hakkında az da olsa bilgi aktarabilmişimdir. Yeterli tanıtım ve yatırım yapıldığı takdirde turizm cenneti olabilecek bir il Amasya . 

8 yorum:

  1. Çok güzel bir gezi olmuş, yolum düşerse önerilerini mutlaka dikkate alacağım. Bu arada fotoğraftaki sensen çok zayıflamışsın Baharcım;)

    YanıtlaSil
  2. evet tatlım fotoğraftaki benim , sporla birlikte baya zayıfladım iyi oldu. :))

    YanıtlaSil
  3. bundan dört yıl kadar önce abim askerdeyken yemin törenine gttik amasyaya, aynı otelde kaldık ve gezdiğimiz yerleri hatırladım resimlerine bakınca, kalenin en üstüne çıkana kadar çok ter akıtmıştım ama çok güzel bi şehir gerçekten ben merkezini çok beğendim, iki dağın arasında küçük şirin bir kasaba gibi..

    YanıtlaSil
  4. Biz vakit darlığından kaleye çıkamadık, ama eminim oranın manzarasıda süperdir.

    YanıtlaSil
  5. eşim merzifonlu ilk evlendiğimiz yıl gitmiştik bende hayran kalmıştım gerçekten çok güzel bir yerdir..sizde çok güzel resimlemişsiniz bu otel yenimi açılmış acaba bilmiyorum 5 yıl önce gitmiştim ama biz orduevinde konaklamıştık otelin konumuna bayıldım doğrusu

    YanıtlaSil
  6. Hiç gitmedim.. görünce de şaşırdım çok güzel gözüküyor..

    YanıtlaSil
  7. Necla'cım, otelin konumu gerçekten güzeldi sanırım yeni bir otel

    YanıtlaSil
  8. Siu'cum bende gidince şaşırmıştım çok güzel bir yer

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı bekliyorum

Related Posts with Thumbnails