28 Şubat 2012 Salı

İstanbul Efendisi Tiyatro Oyunu


       Daha önce bahsetmiştim ya Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesinde , İstanbul Efendisi adlı müzikli oyunu seyrettik. İlk salona girdiğimizde sahnedeki dekorlar bir korku filminden fırlamış gibiydi.  Daha sonra oyun şenlenmeye hareketlenmeye başladı. Şarkılar  danslar ve canlı müzik ve tiyatro oyunu çok güzeldi. Bu oyunu seyrettikten sonra Türkiye'de ne kadar yetenekli oyuncular var diyorsunuz. Sahneye çıkan oyuncular, hem oyunculuklarını konuşturuyorlar, hem dans edip, hemde şarkı söylediler, müthişti. Oyun Osmanlı zamanında Lale devri sonrasındaki hıdırellez zamanında geçiyor, oldukça kalabalık bir ekip çıkıyor sahneye.  Aşağıdaki Fotoğraf oyunun fayton sahnesinde çekilmiş, çok güldüğüm bölümlerden biri buydu diğeri ise falaka sahnesiydi. 


                    Oyunun yazarı : Müsahipzade Celal, Yönetmen; Engin Alkan.
Engin Alkanı ilk TRT1 deki Yedi numara dizisiyle çok sevmiştik. Şu sıralar ise Tiyatro da Yönetmenliği ve oyunculuğuyla seyircisiyle buluşuyor.
           Oyun gerçekten çok eğlenceli ve çok komik, oldukça da uzun sürüyor, bilet bulması çok güç ama bilet bulabilirsem bir daha seyretmek istiyorum.
Oyunun fragmanını seyretmek isterseniz işte linki.


7 yorum:

  1. Engin Alkan'ın yönettiği oynadığı tüm oyunlar güzel oluyor. Benim favorim Çağlar Çorumlu, Tarla Kuşuydu Juilet'de izleyip hayran kalmıştım, bu oyunda daha da çok sevdim. Oyun sonrası "Duuuur duuur, bekleee, bekleee" çok sık kullandığım bir cümle oldu :)

    YanıtlaSil
  2. Evet aynen biz de oyundan çıkışta ağzımıza takılan kelime " dur dur dur " oldu, Bizde Çağlar Çorumlu'nun oyununu çok beğendik çok yetenekli bir oyuncu

    YanıtlaSil
  3. gitmek lazım sahiden dee of karşılar çok zor geliyor bize ama şansımızı deneyelim bakalım bilet bulursak eh bi şekil yaparız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla karsiya gecmek zor grrcekten ama bu oyun icin deger

      Sil
  4. Merhaba,
    Blogunu okudum ve seni uğraşların için takdir ettim. Şahsen bu tarz minik minik şeylerle uğraşmak pek bana göre değil ve beceremem de. Sen gerçekten başarılı ve zevklisin.
    Yorumu yazar yazmaz yayınlanacak mı bilmiyorum ama söylemeden geçmek istemiyorum. Evin biraz fazla romantik değil mi?? Tam bir prenses evi. Benim fikrimce erkekler biraz daha koyu renklerden, (farzı misal) deri koltuklardan, daha büyük ve mekanik objelerden hoşlanıyor. Bir bayan olarak ben bile okumaya ilk başladığımda çok beğendim, eski tarihlere gittikçe sıkılmaya başladım. Biraz dağınıklık ve kışkırtıcılık da şart diye düşünüyorum. Lütfen kötü eleştiri olarak düşünme, sadece görüş=) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba adsiz. Bu sekilde hitap ediyorum. Cunku isminizi yazamamissiniz.
    oncelikle tiyatro ile ilgili bir yazimin altinda alakasiz bir yorum yapmissiniz. Yinede cevaplayayim. Ben blogumu birileri sıkılmasin diye yazmiyorum. Tamamen kendim icin bir seyler paylasiyorum. Bazi arkadaslarimada ilham verebiliyorsam ne mutlu bana. Daginiklik sart derken ne demek istediginizi anladim. Zaten zevkler ve renkler de farklidir.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Bu oyunu bende 2 yıl once seyrettim, cok guzel ve eglenceli, gercekten cok begenmistim.
    siyahbaykus.blogspot.com

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı bekliyorum

Related Posts with Thumbnails