24 Şubat 2012 Cuma

Scrapbooking yapalım birazda

Herkese Güzel Cumalar dilerim.
Eskiden beri hatıraları saklarım, sinema, konser, tiyatro biletleri, müze giriş kartları, kaldığımız otellerin tanıtım kartları bunun gibi anısı olan bir çok şeyi saklar dururum, seneler sonra onlara bakıp hatırlamak çok hoşuma gidiyordu.
Ama bu hatıraların kutularda tıkılıp kalması hoşuma gitmiyordu. Severek takip ettiğim yerli ve yabancı bloglarda ve printerest ta gördüğüm scrapbooking fotoğraflarından etkilenerek, bende bazı çalışmalar yapmaya başladım. İnanın o defterin başına oturup üzerine şirin bi rşeyler yapıştırmak notlar yazmak, insanın kafasını dağıtıyor. Ben bu hobiyi çok sevdim.

Defterimin ilk sayfası ise  şöyle;


Diğer sayfalarında ise, hatıralarım, ve  notlarım var.
Bu iş için ihtiyacınız olan malzemeler ise çok basit; bir defter, renkli desenli bantlar, yapıştırıcı ve tamamen sizin hayal gücünüze kalmış resimler, hatıralar, desenler.
Burada da defterimin kapağı;


Çok şirin değil mi ?
Defter English Home 'dan 4,95 TL

Hobiniz bol olsun, Sevgilerimle
BAHAR

15 yorum:

  1. Bahaar, çok güzel bi aktivite bu...Ben de deneyeceğim en kısa zamanda....dediğin gibi kutuların içinde karman çorman oldular....ben de o kadar çok şey saklamışım ki :) yaptığım yolculuk biletlerine kadar...hem geçmişe doğru bir yolculuk olur...teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim canım. evet hem zevkli, hemde hatıralar canlanıyor

      Sil
  2. Ben çok seviyorum scrapbook olayını, eskiden beri hayranlıkla izlerim ama hiç yapmadım, takı tasarıma bir gün ara vermek istersem, yöneleceğim ilk hobi olur, defterde çok güzelmiş, sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bir degisiklik olur. Ben her seye heves ettigim icin bunu da yapmak istedim

      Sil
  3. Ne kadar hoş. Hepsi biryerde ve ayrı ayrı hatırlanan şeyler. Güzel.... :)

    YanıtlaSil
  4. Ay bende küçükken çok yapardım böyle defterlerden,hala daha saklarım,ünlülerin fotoğraflarını bile yapıştırmışım,gerçi o zamanki hayranı olduğum kişilerin şimdi yüzüne bakmıyorum:)
    Fikri çok sevdim,benimde biriktirdiğim bi ton şey var,özellikle yurtdışı gezilerinde,fiş-otobüs bileti vb şeyler favorim oluyo:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende fransa gezimizden hatira sakladiklarimi ayri bir defter yapmayi dusunuyorum

      Sil
  5. canımsınnn harika bir fikirmiş .
    bir defterim var lakin günlükvari birşey olduğu için bilet vss şeyleri bir kutuda topluyorum ve güzel bir kutu yapmayı planlıyorum lakin defter fikrini daha bir çok sevdim öperim güzel bir haftasonu dilerimm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım, bende sana güzel bir hafta dilerim.

      Sil
  6. Çocuklarımla ilgili bir anı defteri yapmıştım yıllar önce...Doğdukları hastanenin peçeteleri, ilk yedikleri mama kutusu ilk gittikleri filmin bileti vs. gibi birikimleri bir albümde toplamıştım
    Şimdi öğrenim hayatları ile ilgili biriktirdiklerimden bir anı defteri yapmaya hazırlanıyorum
    Yıllar sonra vereceğim inşallah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çoçuklar içinde güzel bir fikir, büyüdüklerinde bakarlar

      Sil
  7. çok güzel yapmıiın ama elimizde böyle şeylerin olması lazım. ben de ne varsa atarım :)

    YanıtlaSil
  8. Harika bir çalışma yapmışsınız sizi tebrik ederim bende kendi blogumda scrapbooking tebrik kartları yapıyorum süslü kağıt bulmakta sıkıntı çektiğim için ithal duvar kağıtlarını kullanıyorum belki bu fikir size değişik şeyler yaratma konusunda ilham verir.

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı bekliyorum

Related Posts with Thumbnails