6 Nisan 2011 Çarşamba

Yüz Şeklimize Göre Küpe Seçimi

           Taa Avusturya'lardan beni takip eden Merve'cim mailinde küpeleri ne kadar çok sevdiğinden bahsetmişti. Bende küpe takmadan sokağa çıkmayan, biri olarak, bu konuda bir yazı hazırlamaya karar verdim.
         Çeşit çeşit aksesuar mağazalarına girdiğimizde binlerce çeşitte küpelerle karşı karşıya kalıp genelde hangisini seçeceğimizi bilemiyoruz, trendy olan, rengi hoşumuza gideni alıp çıkıyoruz. Aslında küpe seçiminde  önemli olan noktalardan biriside yüz şeklimize uygun olup olmadığıdır. Çünkü yüz bölgemizde kullandığımız yegane aksesuarımızdan biri küpedir. Dolayısıyla yüzümüze bakan kişi saçımız, yüzümüz, makyajımız ve küpelerimizle bir bütün olarak bizi  görmektedir.


          İşte Örneklerle Yüz Şeklimize Göre Küpe Seçimi ;


Yuvarlak Yüz; 
      Yuvarlar bir yüze sahipseniz tercih edeceğiniz küpeler yüzünüzü ince ve uzun göstermenize yardımcı olmalıdır. Bu tip küpeler; uzun ince, sallantılı küpelerdir.











    Oval Yüz; 
           Oval bir yüze sahipseniz genelde tüm küpe şekilleri yüzünüze uygun olabilir, Tabiki ten, saç ve kıyafet renginize uyumlu modeller daha da hoş durur.








Uzun ve İnce Yüz: 
      Uzun ve ince bir yüze sahipseniz tercihiniz yüz şeklini dolgunlaştıracak bir model olmalıdır. Yuvarlak, üçgen, kare küpeleri tercih edebilirsiniz.




 Kare yüz; 
  Kare bir yüzünüz varsa , yüz şeklinizi yumuşatmak için, kıvrımlı sallantılı, damla şeklinde küpeler, inciler kullanabilirsiniz.








Ama her şeyden önce önemli olanın  kendimize yakıştıracağımız bir modeli seçmek olduğunu düşünüyorum. 
Sevgiyle Kalın,


Görseller; Etsy

3 yorum:

  1. cok cok cok cok tesekkür ederim baharcim :)
    küpelerin hepsi harikaa :) :)

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim canım,
    Küpelere bende bayıldım

    YanıtlaSil
  3. evet katılıyorum insan yüzüne ve giydiklerine uygun küpeler takmalı bence,aydınlatıcı bir post olmuş :)

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı bekliyorum

Related Posts with Thumbnails