21 Şubat 2011 Pazartesi

Hızlıal.com dan Mikrodalga Fırın Alışverişim




       Mikrodalga fırın da tercihim Kenwood marka Mw598 modeli oldu. Birçok yerde araştırdım ve en uygun fiyatlısını hızlıal.com da buldum spariş verdim ertesi gün elime ulaştı. Hemen evde denemelere başladım. Kumpir patatesi 4 dakikada pişirdi. Otomatik programları çok kullanışlı.  Çok memnun kaldım özellikle benim gibi çalışan hanımlar için büyük bir icat. Yalnız benim aldığım modelin ölçüleri oldukça büyük mutfakta yer bulmakta zorlandım doğrusu.

Mikrodalganın nasıl çalıştığın merak edenler için; ( okulda ders projemdi )


Mikrodalga fırınlar elektrik enerjisi ile mikro dalgalar üretir. Bu Mikro dalga ışınları yiyeceklere ulaşarak, özellikle su moleküllerinin hareketlerini hızlandırarak titreştirir. Daha çok hızlanan moleküller ısı ortaya çıkartırlar bu sayede yiyecekler çok kısa sürede ısınmış olur.

Mikrodalga fırınlar zararsızdır çünkü;


Mikrodalga ışınlar iyonize olamayanlar grubuna dahildir. Madde ve canlı hücrelerin yapısını değiştirmezler ve radyoaktif olarak zarar veremezler.









4 yorum:

  1. doğru bildiğim bişiyin daha yanlış olduğunu öğrendim, artık bende göğsümü gere gere mikrodalganın zararsız olduğunu savunabilirim:)

    YanıtlaSil
  2. aaa zararsızmıymışşş:O o zaman bend eminiğinden bişeylere baksam iyi olcak:)güle güle kullan sen canım...

    YanıtlaSil
  3. Zeynepcim, kapağı açık çalıştırmadığımız sürece bir zararı yok :)

    YanıtlaSil
  4. Kiraz çiçeği sağol tatlım valla her eve lazımmış, keşke daha önce alsaymışım

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı bekliyorum

Related Posts with Thumbnails